شارژ سریع یکی از قابلیتهایی محسوب میشود که امروزه در گوشیها و لپتاپها از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله از زومیت با ما همراه باشید تا با این فناوری، عملکرد و نحوه استفاده از آن آشنا شویم.
امروزه یکی از پرکاربردترین عبارات در دنیای فناوری، شارژ سریع گوشیها و لپتاپها است و هر تولیدکنندهای هنگام رونمایی محصولات جدید خود تلاش میکند تا در این زمینه از رقبای خود پیشی بگیرد. تا همین چند دهه پیش، شارژشدن کامل گوشیها تقریباً تمام طول شب زمان میبرد؛ اما امروزه به لطف پیشرفت فناوری و شارژ سریع، این موضوع دیگر دغدغه نیست. اکثر گوشیهای اصلی که امروزه عرضه میشوند از قابلیت شارژ سریع بهره میبرند و افراد میتوانند در کمتر از ۳۰ دقیقه گوشیهای خود را شارژ کنند.
شارژ سریع چیست؟
شارژ سریع اصطلاحی است که اغلب برای بازاریابی شارژرها و دستگاههایی که قادر هستند سرعتی بیشتر از استاندارد فعلی شارژ ارائه دهند، استفاده میشود. در واقغ شارژ سریع، نوعی فناوری شارژ باتری است که با افزایش مقدار نیرویی که از شارژر به باتری ارسال میشود، مدتزمان موردنیاز برای شارژ کامل دستگاه را کاهش میدهد. یک پورت USB معمولی با توان ۲٫۵ وات، انرژی الکتریکی را به دستگاه انتقال میدهد و درمقابل نیز برخی شارژرهای سریع میتوانند حتی تا ۱۰۰ وات نیز خروجی داشته باشند. توجه کنید که همه گوشیها از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی نمیکنند و درصورت بهرهمندی از ابن قابلیت نیز به شارژر و کابلی مطابق با استانداردهای شارژ سریع آن نیاز خواهند داشت. درواقع استفاده از استاندارد شارژ سریع ناسازگار با استاندارد گوشی کارساز نخواهد بود و نتیجه موردنظر را ارائه نخواهد کرد. درحالحاضر شارژ سریع کوالکام، فناوری شارژ سریع غالب در بازار است که در اکثر گوشیهای هوشمند نیز به کار میرود؛ اما استانداردهای شارژ سریع دیگری مانند Power Delivery (مخفف PD) نیز وجود دارند که هرکدام علاوه بر محدودیتها، ناسازگاریهایی هم با برخی دستگاهها دارند.
پیدایش فناوری شارژ سریع
امروزه تقریباً تمام گوشیهای پرچمدار موجود در بازار با فناوریهای مختلفی به قابلیت شارژ سریع مجهز هستند و تولیدکنندگان این محصولات اغلب هنگام معرفی آنها عباراتی مانند ۸۰ درصد شارژ در ۳۰ دقیقه یا شارژ کامل در کمتر از یک ساعت را عنوان میکنند. از طرفی با پیشرفت تکنولوژی و تغییر روش زندگی، استفادهی مردم از گوشیها و لپتاپها نیز افزایش یافته است، بهطوریکه بسیاری مجبورند دستگاههای خود را بیش از یک بار در روز شارژ کنند. از سوی دیگر ابعاد گوشیها نیز هر سال بزرگتر میشود و برای جبران برق مصرفی بیشتر به باتریهای بزرگتری نیاز دارند؛ طبیعی است همین امر باعث طولانیترشدن زمان شارژ کامل دستگاها میشود. در زندگی امروز زمان اهمیت زیادی دارد و تقریباً همه مردم بهدنبال آن هستند تا دستگاههای خود را بهجای چند ساعت، در عرض چند دقیقه شارژ کنند. فناوری شارژ سریع درواقع پاسخی برای رفع این دغدغهها و صرفهجویی در زمان بود.